Upptäck Lidköping

Välkommen till Lidköping, en charmig småstadsidyll vid Vänern. Här hittar du ett stort utbud av sevärdheter, förstklassiga matupplevelser, kulturhistoria, genuina butiker och outdoor-aktiviteter. Vi kan även rekommendera att du besöker Kinnekulle i grann-kommunen Götene för en naturupplevelse du sent kommer glömma. Nedan har vi listat populära besöksmål som du inte får missa!

Outdoor

Om du gillar att vara utomhus och gärna aktiv på din semester har du kommit till rätt destination! Närheten till Vänern och Kållandsö skärgård gör kajakpaddlingen till en självklarhet, medan närheten till Kinnekulle gör mountainbike till en populär aktivitet. På Kållandsö och Kinnekulle finns också flera olika vandringsleder att upptäcka, alla i unik och omväxlande natur.

Här hittar du alla vandringleder!

Kanoter i Vänern

Vin och god mat

Mat & Dryck

Oavsett om du är ute efter en förstklassig middag, en enkel lunch eller en mysig fika finns det gott om alternativ. Den rika jordbruksbygden och Vänern bjuder på fina råvaror och givetvis hittar du även duktiga producenter, krögare och konditorer som utlovar unika smakupplevelser.

Här hittar du allt inom mat & dryck!

Evenemang

Missa inget kul under ditt besök! Här arrangeras allt från opera, konserter och konstutställningar till motorträffar, mässor och sportevenemang.

Här hittar du många av destinationens evenemang! 

Hjulafton